Aanbod:

1 op 1 begeleiding aan huis.

Na een kennismakingsgesprek gaan we samen op zoek naar de moeilijkheden waar uw kind tegenaan loopt. Doormiddel van verschillende testjes en oefeningen. Hier gaan we dan samen mee aan de slag.

Losse screening – 50.-     pakket a 5 sessies a 30 minuten 150.-

Klassen beweeglessen.

Ik verzorg psychomotorische beweeglessen op scholen PSZ en kinderdagverblijven. Hierbij geef ik de pedagogisch medewerker/leraar handvatten mee om later mee aan de slag te kunnen.  Samen screenen we de klas om te kijken naar aanwezige reflexen of ik geef inspiratie voor bewegend leren.

NIEUW!!!!

Gym je Slim!!!

Een lessenserie van vijf lessen lekker in de buitenlucht waarbij een kleine groep (max 6) kinderen motorische vaardigheden oefent die essentieel zijn voor de breinontwikkeling. We gaan aan de slag met hersensamenwerking, de zintuigontwikkeling, de reflex integratie, en bootcamp achtige oefeningen zorgen voor zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Speciaal voor kinderen uiit groep 2,3, 4 en 5 waarbij de schoolse vaardigheden zich aan het ontwikkelen zijn. Als uw kind daarbij wat tegenslag ervaart kunnen deze motorische oefeningen daar zeker bij helpen!

Kosten: 55.-

De eerst komende lessenreeks wordt gegeven op zondag van 10:00 tot 11:00 uur op 19, 26 april, 10, 17 en 24 mei 2020. Lekker in de buitenlucht, in de tuin aan de Maasdijk 1 in Dreumel. Meld je snel aan op lydia@koppieop.nl want er in beperkt plaats.

Er is ook een Gym je Slim tafeltraining. Deze wordt georganiseerd op vrijdag 8 mei (meivakantie) in de Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Van 10:30-11:30 uur, kosten €15.- Al springend, bewegend en spelend gaan we aan de slag met het automatiseren van de tafels maar dan op een leuke en uitdagende manier. Vooral voor beelddenkers is deze training zeer geschikt omdat andere delen van het brein hierbij gestimuleerd worden.

Voorlichtingsavonden.

Graag breng ik mijn kennis over aan leraren of ouders doormiddel van een leuke leerzame workshop.  Een stukje theorie over de breinontwikkeling gevolgd door veel doen en ervaren. Dit kan op locatie of in mijn praktijk ruimte.

Ik ga onder andere aan de slag met:

Reflexen:

Kinderen met gedragsproblemen, coördinatie problemen of specifieke leerproblemen hebben als baby vaak niet de verschillende stadia van vroege ontwikkeling goed doorlopen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een moeilijke zwangerschap en/of bevalling, maar soms hebben we hier geen verklaring voor.

Elk kind wordt geboren met een stel primitieve reflexen. De reflexen van een pasgeboren baby zijn nodig om te overleven, maar vormen ook een belangrijk vertrekpunt voor het latere functioneren. Tijdens de zwangerschap activeert vanaf de zevende week de hersenstam primitieve reflexen, die als het ware de hersenen en de verschillende zintuigen zoals de ogen, oren en evenwicht van het kindje instellen. Na de geboorte worden de primitieve reflexen onder controle gebracht door hogere meer geavanceerde delen van de hersenen.

Daarna ontwikkelen posturale reflexen zich. Hierdoor zijn de hersenen in staat verder uit te rijpen. Posturale reflexen zijn automatische reacties voor het behoud van evenwicht, stabiliteit en flexibiliteit van het hele lichaam. Ze zijn dus belangrijk voor zitten, staan, lopen, lichaamsrechting, -houding en voor het evenwicht. Hierdoor kan een kind zijn hoofd in een bepaalde stand houden als het van lichaamshouding verandert. Door deze reflexen worden rol, tijger en kruip bewegingen vergemakkelijkt. Al het leren is op een bepaalde manier verbonden aan het functioneren van het motorische systeem.

Het lezen is afhankelijk van stabiele oogbewegingen als voorbeeld van het motorische systeem. Om te kunnen schrijven moet er coördinatie zijn tussen de hand en ogen, die ondersteund worden door een goede houding. Het vangen van een bal en de coördinatie bij gym zijn afhankelijk van grove en fijne spiermotoriek. Het posturale reflexensysteem vormt hierbij de basis van het motorische systeem.

Oogmotoriek:

Ook de oogmotoriek moet goed ontwikkeld zijn. Anders wordt het lastig op op de lijn te lezen of van het (digi) bord naar het schrift te focussen. Doormiddel van een visuele screening kan dit beoordeeld worden. Net als dat de samenwerking van de hersenhelften hiermee goed in beeld worden gebracht. 

Als FON gediplomeerd oogscreener werk ik met een bioptor om de oogmotoriek goed te kunnen beoordelen. Hiermee breng je ook heel mooi de hersensamenwerking in beeld.

Stress:

Het stresssysteem kan alles bij een kind ook nog eens goed in de war gooien. Waardoor denken niet meer mogelijk is en oude reflexen weer kunnen opspelen. Stress kan allerlei oorzaken hebben zoals te hoge verwachtingen, leermoeilijkheden of de thuissituatie.